با فرد دچار افسردگی چگونه رفتار کنیم؟

با فرد دچار افسردگی چگونه رفتار کنیم؟


ممکن است گاهی یکی از عزیزانمان دچار افسردگی شود. این بیماری بسیار جدی اما قابل درمان است، از این مهم است که بدانیم با فرد افسرده چگونه رفتار کنیم تا به سمت درمان سوق داده شود.

افسردگی طیف های مختلفی دارد و در موارد حاد عموما بسیار مقاوم به درمان اند و تمایلی به مراجعه به روانشناس و روانپزشک ندارند، به عبارتی درمان‌های دارویی و مشاوره را نمی پذیرند، حال باید چه کرد؟ با در ادامه این مطلب همراه باشید.

چگونه می توان به فردی که دچار افسردگی است کمک کرد؟

افسردگی نوعی اختلال جدی اما قابل درمان است که میلیون‌ها نفر، اعم از پیر و جوان از همه اقشار را درگیر خود می کند. این اختلال زندگی روزمره را از حالت عادی خارج می‌کند. باعث درد و رنج زیادی می شود و نه تنها به افراد مبتلا، بلکه به همه اطرافیان آن‌ها نیز آسیب می رساند.

اگر شخصی که دوستش دارید افسرده باشد، ممکن است احساسات دشواری از قبیل درماندگی، ناامیدی، عصبانیت، ترس، احساس گناه و اندوه را تجربه کند. همه این احساسات طبیعی هستند. کنار آمدن با افسردگی دوست یا یکی از اعضای خانواده کار ساده ای نیست. اما در این میان اگر از سلامتی خودتان نیز غافل شوید، می تواند طاقت فرسا شود.

همان طور که در ابتدا نیز گفته شد، همراهی و پشتیبانی شما می تواند برای بهبودی عزیزی که دچار افسردگی شده است، بسیار مهم باشد. می‌توانید به آنها کمک کنید تا با علائم افسردگی کنار بیایند، بر افکار منفی غلبه کنند و انرژی و خوش بینی و حس لذت بردن از زندگی خود را دوباره بازیابند.

برای این منظور بهتر است کار خود را با یادگیری در مورد افسردگی و بهترین نحوه گفتگو در مورد آن با دوست یا یکی از اعضای خانواده خود شروع کنید. اما وقتی که دست به کار شدید، مراقبت از سلامت عاطفی خود را فراموش نکنید. زیرا برای حمایت کامل از عزیزتان به آن نیاز خواهید داشت.

فرد دچار افسردگی را باید درک کرد!

افسردگی یک بیماری جدی است. جدی بودن افسردگی را دست کم نگیرید. افسردگی انرژی، خوش بینی و انگیزه فرد را تخلیه می کند. عزیز افسرده شما نمی تواند فقط با قدرت اراده “از این حالت خارج شود”. بنابراین علاوه بر حمایت به جلسات مشاوره نیز نیاز خواهد داشت.

علائم افسردگی شخصی نیستند. افسردگی ارتباط فرد را در سطح عاطفی عمیق با هر کسی، حتی افرادی که بیشتر از همه دوستشان دارند را نیز دشوار می کند.

افراد افسرده همچنین حرف هایی می‌زنند که موجب رنجش دیگران می‌‌شود یا ناگهان عصبانی می‌‌شوند. به یاد داشته باشید که این گفته ها در مورد افسردگی است، نه عزیزتان! بنابراین سعی کنید از آن‌ها برداشت شخصی نکنید.

همچنین توجه داشته باشید که پنهان کردن مشکل باعث برطرف شدن آن نمی شود. اگر بخواهید بهانه گیری کنید، مشکل را بپوشانید یا در مورد یک دوست یا یکی از اعضای خانواده که افسرده است دروغ بگویید، به حل شدن مشکل کمکی نمی کند. در واقع کار این ممکن است فرد افسرده را از درمان باز دارد.

فرد مورد نظر تنبل یا بی انگیزه نیست. هنگامی که از افسردگی رنج می برید، تنها فکر کردن در مورد انجام کارهایی که ممکن است به شما کمک کند تا احساس بهتری داشته باشید نیز به اندازه عمل کردن به آنها طاقت فرسا یا غیرممکن به نظر می رسد. بنابراین هنگامی که فرد دچار افسردگی را تشویق می کنید تا اولین قدم های کوچک برای بهبودی را بردارد، لازم است که صبور باشید.

شما نمی توانید افسردگی شخص دیگری را ” برطرف” کنید. با این وجود که از صمیم قلب می‌‌خواهید، اما نمی توانید کسی را از افسردگی نجات دهید و یا اینکه این مشکل را برای او برطرف کنید. شما مقصر افسردگی یا مسئول خوشبختی زندگی فرد عزیزتان نیستید. با وجود این که می توانید عشق و حمایت را برای وی فراهم کنید، در نهایت بهبودی در دست خود شخص افسرده است.

علائم فرد دچار افسردگی چیست؟

درک علائم و نشانه های افسردگی بسیار مهم است. ممکن است قبل از بروز این مشکل در یکی از عزیزان افسرده متوجه آن شوید و تأثیر و نگرانی شما می‌تواند او را برای گرفتن کمک ترغیب کند. در ادامه برخی از علائم نگران کننده فردی که دچار افسردگی است را با هم مرور می‌کنیم:

  • به نظر می رسد که دیگر به چیزی اهمیت نمی دهد.
  • علاقه خود را به کار، رابطه جنسی، سرگرمی و سایر فعالیت‌های لذت بخش از دست داده است. از ارتباط با دوستان، خانواده و سایر فعالیت‌های اجتماعی خود کناره گیری کرده است.
  • دیدگاه تلخ یا منفی نسبت به زندگی را بیان می کند.
  • غالباً غمگین، تحریک پذیر، زودرنج، انتقادی یا بدخلق است. درباره احساس “درماندگی” یا “ناامیدی” صحبت می کند.
  • غالباً از دردهایی مانند سردرد، مشکلات معده و کمردرد شکایت دارد.
  • یا مدام از احساس خستگی و بی حالی شکایت می‌کند.
  • کمتر یا بیش‌تر از حد معمول می خوابد.
  • بلاتکلیف، فراموشکار، بی نظم و “سر به هوا” شده است.
  • بیشتر یا کمتر از حد معمول غذا می خورد.
  • اخیراً وزن او افزایش یا کاهش چشمگیری یافته است.
  • الکل مصرف می‌­کند یا از داروهایی مانند داروهای خواب آور و مسکن، بیش از حد استفاده می‌­کند.

چگونه با کسی در مورد افسردگی صحبت کنیم؟

بعضی اوقات دشوار است که بدانید وقتی با کسی در مورد افسردگی صحبت می کنید چه چیزی باید بگویید. ممکن است ترس داشته باشید که اگر نگرانی های خود را مطرح کنید فرد عصبانی شود، احساس توهین کند یا نگرانی های شما را نادیده بگیرد. ممکن است مطمئن نباشید که چه سوالاتی را باید بپرسید یا چگونه می توانید از او حمایت کنید.

اگر نمی‌دانید از کجا شروع کنید، پیشنهادات زیر می‌‌تواند به شما کمک کند. اما به یاد داشته باشید که یک شنونده دلسوز بودن بسیار مهم‌تر از نصیحت کردن است. لازم نیست سعی کنید رفتار دوست یا عضو خانواده خود را اصلاح کنید. شما فقط باید شنونده خوبی باشید.

غالباً، عمل ساده گفتگوی رو در رو می تواند کمک بزرگی به کسی کند که از افسردگی رنج می برد. فرد افسرده را تشویق کنید تا درباره احساسات خود صحبت کند و مایل باشید بدون قضاوت به او گوش دهید.

انتظار نداشته باشید که یک مکالمه به منزله پایان افسردگی باشد. افراد افسرده تمایل به کناره گیری از دیگران دارند و خود را منزوی می کنند. شاید لازم باشد نگرانی و تمایل خود را برای گوش دادن بارها و بارها ابراز کنید. ملایم و در عین حال پیگیر باشید. در صورت نیاز نیز از راهنمایی‌های متخصص روانشناس و متخصص روانپزشک بهره بگیرید.

خطر خودکشی در افراد دچار افسردگی واقعی است!

شاید سخت باشد که باور کنید فردی که می شناسید و دوستش دارید، به مسئله ای مثل خودکشی فکر کند. اما ممکن است یک فرد افسرده چاره دیگری نداشته باشد. افسردگی قدرت قضاوت درست را از بین می برد و تفکر را تحریف می کند و باعث می شود یک فرد عادی به صورت کاملا منطقی باور کند که مرگ تنها راه پایان دادن به دردی است که آن را احساس می کند.

از آنجا که خودکشی در هنگام افسردگی یک خطر واقعی است، دانستن علائم هشدار دهنده بسیار مهم است:

  • صحبت در مورد خودکشی، مردن یا آسیب رساندن به خود یا به عبارتی تمایل به مرگ.
  • ابراز احساس ناامیدی یا نفرت از خود
  • اقدام به کارهای خطرناک یا خودزنی
  • نظم بخشیدن به امور و خداحافظی
  • جستجوی قرص، سلاح یا سایر اشیاء کشنده
  • احساس آرامش ناگهانی پس از افسردگی

اگر فکر می کنید یکی از دوستان یا اعضای خانواده شما ممکن است خودکشی کند، منتظر نمانید. در مورد نگرانی های خود با آنها صحبت کنید. بسیاری از افراد از صحبت کردن درباره این موضوع احساس ناراحتی می کنند، اما گفتگو یکی از بهترین کارهایی است که می توانید برای شخصی که به فکر خودکشی است انجام دهید.

صحبت صریح در مورد افکار و احساسات خودکشی می تواند زندگی یک شخص را نجات دهد، بنابراین اگر احساس نگرانی دارید در مورد آن صحبت کنید و سریعاً از یک فرد متخصص کمک بگیرید!

تشویق شخص دچار افسردگی برای کمک گرفتن

علی‌رغم اینکه نمی توانید بهبودی شخص دیگری را از افسردگی کنترل کنید، اما می توانید با تشویق فرد افسرده برای کمک گرفتن، به او کمک کنید. تشویق یک فرد افسرده برای درمان می تواند دشوار باشد. افسردگی باعث کاهش انرژی و انگیزه می شود. بنابراین حتی اقدام به گرفتن وقت ملاقات یا یافتن یک پزشک نیز می تواند برای فرد مورد علاقه شما دلهره آور باشد.

افسردگی همچنین شامل تفکرات منفی است. فرد افسرده ممکن است معتقد باشد که اوضاع ناامید کننده و درمان بی معنی است. به دلیل این موانع، متقاعد کردن عزیز خود به پذیرفتن مسئله و کمک به او برای دیدن این مسئله گام اساسی در بهبود افسردگی به شمار می‌رود.

نحوه برخورد با فردی که دچار افسردگی است و در برابر کمک دیگران مقاومت می‌کند!

معمولا توصیه می شود که فرد به  روانشناس و یا روانپزشک مراجعه کند، اما افراد مقاوم به درمان ممکن است این را نپذیرند و یا حتی بعد از تجویز دارو آن را مصرف نکنند.

توصیه ما به شما این است که به عصب شناس یا نوروتراپیست مراجعه کنید. عصب شناس یا نوروتراپیست، تشخیص و درمان افسردگی را با دستگاه‌های نوروتراپی انجام می‌دهد که نه نیازی به گفتگو و مشاوره دارد و نه نیازی به مصرف دارو همچنین عوارضی هم ندارد.

برای تشخیص افسردگی، نوروتراپیست از نوار مغزی (CQ) و نقشه مغزی (QEEG) استفاده می کند، بدون اینکه فرد صحبتی انجام بدهد. این تست ها نیز به راحتی انجام می شود و هیچ گونه عارضه ای ندارند.

درمان‌های نوروتراپی شامل نوروفیدبک، rTMS و TDCS است که به راحتی در مدت کوتاهی می تواند مقاوم ترین افرادی که دچار افسردگی اند را درمان کند.

مرکز اعصاب و روان نوین با ارائه خدمات

در خدمت شما عزیزان است. برای مطالعه بیشتر روی هرکدام کلیک کنید وهمچنین به صفحه سوالات متداول مراجعه بفرمایید از طریق فرم تماس اقدام کنید و یا با شماره تلفن های مرکز تماس حاصل فرمایید.

۰۵۱-۳۸۴۴۳۸۹۳

۰۹۱۵۹۱۶۶۷۰۳

برای مطالعه بیشتر در این زمینه اینجا کلیک کنید.

دیدگاه

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nine + 16 =